קרקעות חלקאיות

קרקעות חקלאיות : הזדמנות להשקעה בקרקע בפרויקטים נבחרים עם תשואה גבוהה

הביקוש להשקעה בקרקעות חקלאיות הולך ועולה מתוך ההבנה שסכום ההשקעה קטן ביחס לרכישת דירה והתשואה יכולה להיות גבוהה מאוד תוך שנים בודדות. הבעיה היא, שחייבים להבין מתי מדובר בהזדמנות אמיתית ומתי זו סתם מלכודת, ובדיוק בשביל זה המומחים של מני גרופ כאן. למי זה מתאים, מה העלויות, מהם היתרונות, וממה צריך להיזהר – כל מה שצריך לדעת על השקעה בקרקעות חקלאיות

קרקעות חקלאיות הן אחד מאפיקי ההשקעה עם שורת הרווח הגדולה ביותר האפשרית. קרקע חקלאית היא אדמה בשטח מסוים שהוגדרה לצורכי שימוש חקלאי בלבד, גידול ועיבוד מוצרים חקלאיים לצורכי תזונה ולצורכי מרעה, וכן גידולי שדה שונים, כלומר הקרקע נועדה לגידול פירות, ירקות, פרחים, תבואה, בעלי חיים, ושטחים להאכלת בעלי החיים. קרקע חקלאית בהגדרתה לא מיועדת למגורים ולכן לא ניתן לבנות עליה אלא אם משנים את ייעודה. 

איך השקעה בקרקעות חקלאיות הפכה לרווחית כל כך?

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה צופה שעד סוף 2024 כבר נעבור את רף 10 מיליון התושבים בישראל, והנתון הזה בשילוב עם גודלה הקטנטן של המדינה מוביל לשינוי ייעוד של קרקעות חקלאיות רבות לצורך בניית שכונות מגורים והתרחבות ערים ויישובים בכל הארץ. ייתכן ששמעתם את הביטוי ״הפשרת קרקעות״, המשמעות שלו היא אותו שינוי ייעוד מקרקעות חקלאיות לבנייה ולפיתוח עירוני. 

בישראל הקטנטנה המצב כיום הוא שכ-4% מהקרקעות הן פרטיות וכ-96% מהקרקעות החקלאיות הן קרקעיות מנהל. לכן, השקעה בקרקעות חקלאיות פרטיות היא ממש חלון הזדמנויות שלא יהיה פתוח לעוד זמן רב. בניגוד לרכישת נדל״ן, רכישת קרקע חקלאית היא רכישת אדמה עם כוונה להרוויח עליה בעתיד, אחרי שתיקבע עבורה תוכנית פיתוח. 

קרקעות חקלאיות, במיוחד אלו שצמודות לאזור מגורים, אפשר לבנות עבורה תוכנית בניין עיר (תב״ע) נקודתית ולהגיש אותה לאישורים לאחר מכן. ברגע שהקרקע מתחילה להתפתח, המשקיעים מתחילים להרוויח כסף בשלבי הפיתוח השונים. כבר אחרי שנתיים-שלוש, בהתאם לפרויקט ולהשקעה, ערך הקרקע יכול לעלות בעשרות אחוזים, עד 40%. לאחר מספר שנים נוספות של פיתוח הרווח יכול לעלות במאות אחוזים, כלומר להכפיל מספר פעמים את ערך ההשקעה. 

למי מתאימה השקעה בקרקעות חקלאיות

למי שמעוניין להשקיע בתקציב נמוך: אתם לא צריכים אותנו כדי שנספר לכם על מחירי הנדל״ן בישראל. זוג צעיר שחוסך כסף בעמל רב מגלה שהוא לא יכול לקנות דירת חדר בפריפריה מבלי לקחת משכנתא. השקעה בקרקעות חקלאיות מאפשרת גם לצעירים בתחילת דרכם להשקיע ולהרוויח. הסכום הנזיל שאתם צריכים נמוך משמעותית מרכישת דירה וריבית על הלוואה לצורך השלמת הסכום תהיה נמוכה יותר מתשלומי משכנתא. הסכום הדרוש תלוי במיקום ובגודל הקרקע, אבל הנה דוגמה מאחד הפרויקטים האחרונים שלנו – 100 מ״ר ב-180 אלף שקלים, 300 מ״ר קרקע ב-500 אלף שקלים. אפשר לדמיין רק מה יהיה השווי של שטח כזה לאחר פיתוח. 

למשקיעים עם סבלנות: השקעה בנדל״ן מניבה רווחים כמעט מידיים, אך כאמור הסכום הדרוש מכם גבוה מאוד והתשואה לא תמיד גבוהה. השקעה בקרקעות חקלאיות מספקת תשואה גבוהה יותר לסכומים נמוכים יותר, אך היא מצריכה מכם המשקיעים סבלנות. יש משקיעים שבוחרים למכור את הקרקע לאחר שהיא כבר העלתה 30%-40% מערכה, אך סבלנות להמשך הפיתוח יכול להכפיל את שוויה פי כמה. 

לאנשים שמעוניינים לפזר השקעות: גם אם ההון העצמי הראשוני שלכם מאפשר לכם לרכוש דירה, או לכל הפחות להגדיל את הסכום הנזיל ולהקטין את המשכנתא, השקעה בקרקעות חקלאיות מאפשרת לפזר סיכונים. אפשר לאתר מספר קרקעות חקלאיות למכירה ולרכוש מספר שטחים. באופן הזה תוכלו למקסם את הרווחים שלכם, לאזן בין אזור שבסופו של דבר פחות מצליח לעומת אזור אחר שמצליח מאוד, ולא לשים את כל הביצים בסל אחד כפי שקורה בדירה אחת להשקעה. 

למשקיעים שמעוניינים בהליך פשוט בלי הרבה התמודדויות: השקעה בנדל״ן מחייבת אתכם להיות כל הזמן עם האצבע על הדופק ובקשר עם השוכרים. יש בעיה שמצריכה תיקון דחוף? זה עליכם! הדירה ריקה עד שאתם משכירים אותה? בינתיים יש ארנונה, מיסים, ותשלום ועד בית. יש גם עלויות תחזוקה לדירה באופן שוטף. עם השקעה בקרקעות חקלאיות אין את כל הדברים האלה, אין עלויות תחזוקה, אין נזילת מים שצריך לתקן בסופ״ש, אלא רק עלויות הרכישה והמיסים הנלווים. 

מה חשוב לבדוק לקראת השקעה בקרקעות חקלאיות

מיקום: כבר הזכרנו את הגודל הקטנטן של ישראל, וכאן נכנס נושא המיקום. השקעה בקרקעות חקלאיות שנמצאות בסמיכות לערים וממש בצמוד לשכונת מגורים נחשבת לחכמה ורווחית עם מינימום סיכונים, מתוך הנחה שהעיר תצטרך להתרחב ולהתפתח, בין אם למגורים ובין אם לשטחי מסחר. לכן כדאי לאתר קרקעות חקלאיות סמוך ליישובים שבהם מתחיל להיווצר מחסור בקרקע למגורים, זה יכול להעלות את ערך הקרקע במאות אחוזים. 

סטטוס שינוי ייעוד: רכישת קרקעות חקלאיות שנמצאות בשלבי תכנון מתקדמים, מאפשרת למשקיעים ליהנות מעליית ערך משמעותית בזמן ההפשרה. ככל שמתקרבים לקבלת היתר הבנייה, ההשקעה בקרקע חקלאית מלווה בפחות סיכונים. כאן אתם צריכים להחליט מה מידת הסיכון שאתם מעוניינים בו – רכישת קרקע בשלב מוקדם מאוד כרוכה ביותר סיכונים אך בעליית רווח משמעותית יותר, ואילו רכישת קרקע שנמצאת בעיצומם של תהליכי אישורי בנייה מגיעה כמעט ללא סיכונים אך עם פחות רווח. 

עלויות נלוות להשקעה: השקעה בקרקעות חקלאיות מלווה במיסים והיטלים כמו מס שבח, מס רכישה סטנדרטי של 5% משווי מחיר הרכישה, שכר טרחת עורך דין, שכר טרחה לחברה המשווקת, ועלויות נוספות. 

אילו אפשרויות השקעה קיימות: מהן אפשרויות מקסום הרווח שלכם לאחר הפשרת הקרקע ופיתוחה. למשל, מכירת זכויות ההשקעה בעת ההפשרה באופן שיכול לאפשר לכם תשואה של פי 3-4 ואפילו יותר ממה ששילמתם עליו. זוהי רק דוגמה והמספרים יכולים להיות גבוהים או נמוכים יותר. אפשרות אחרת היא לשלם בעצמכם את עלויות הבנייה ולהפוך את ההשקעה לארוכת טווח, ובכך להגדיל את התשואה עוד יותר. ישנה גם אפשרות לשלב בין שתי האפשרויות, למכור חלק מזכויות הבנייה ולנצל את החלק הנותר. 

השקעה בקרקעות חקלאיות עם מני גרופ

במני גרופ הרכבנו צוות מומחים עם יתרון עצום בעולם ההשקעות בנדל״ן ובקרקעות חקלאיות. בשיחה איתכם נדע להבין ביחד אם השקעה בקרקעות חקלאיות היא הדרך שמתאימה לכם בהתאם לתקציב ההשקעה העומד לרשותכם. אנחנו יכולים לסייע גם עם מקורות מימון ולהתאים את המסלול המדויק עבורכם. המומחים שלנו עובדים מול הבנקים וחברות ההלוואות הטובים ביותר כדי שתקבלו את התנאים הטובים ביותר למימון ההשקעה שלכם, כדי שההשקעה שלכם תניב תשואה כמה שיותר גבוהה במינימום מאמץ מצדכם. 

אנחנו יודעים לבדוק את כל הפרטים הקטנים ביותר בכל השקעה ולענות על כל שאלה שיש לכם במדויק. דמי הניהול של מני גרופ כוללים את שכר טרחת עורך הדין ואת שכרם של המומחים שלנו. אם אתם מעוניינים בהשקעה בטוחה ולעבוד עם אנשים שרק דבר אחד עומד לנגד עיניהם – הצלחת ההשקעה – אנחנו מחכים לשיחת ייעוץ ללא התחייבות בטופס יצירת קשר, בטלפון 6530*, או בהודעות בלחיצה על סמליל הווטסאפ.  

לייעוץ ללא התחייבות